WKR

WKR

Incentive of bedrijfsuitje – WKR proof

Bij het organiseren van uw belonings- of personeelsreis is het belangrijk om al tijdens de voorbereiding van de reis oog te hebben voor de mogelijkheden en beperkingen van de WKR. Binnen de WKR ofwel werkkostenregeling mag u als werkgever immers 1,2% van uw totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen. Daaronder vallen ook uw events, beloningsreizen en bedrijfsfeesten.

Slimme keuzes maken

Het draait om de juiste keuzes. Grof geschetst; het is belangrijk om een reis zó samen te stellen dat het een zakelijk of verplicht karakter heeft met inhoudelijke doeleinden als trainingen bijvoorbeeld. Uw argumentatie hierin dient dit te onderstrepen.

Op deze manier maakt u zoveel mogelijk gebruik van gerichte vrijstellingen. Uw reis is dan financieel gezien ook een stuk interessanter én een toegevoegde waarde voor uw organisatie.

Wij helpen u omdenken

Meerwaarde toevoegen aan uw reis is onze kracht. Dat een WKR-gunstige reis niet saai, ingewikkeld of eenzijdig hoeft te zijn laten we u dan ook graag zien. Daarnaast kan een reis een maatschappelijk of sociaal karakter hebben. U kunt hiermee de teamspirit verhogen en tegelijkertijd als organisatie een waardevolle maatschappelijke bijdrage leveren.

Zakelijk en niet zakelijk deel van de reis

Het is belangrijk om de zakelijke en niet-zakelijke kosten van de reis duidelijk te splitsen. De invulling van het programma en het doel zijn volgens de belastingdienst doorslaggevend bij de beoordeling van het fiscale karakter met als basis ‘gezond verstand’ en een realistische inschatting.

Tot slot - vraag uw fiscalist om advies

We kijken er naar uit om onze ideeën en toegevoegde waarde voor uw WKR-gunstige reis te bespreken. Het gunstig combineren van een zakelijk en niet zakelijk deel vinden wij namelijk een prachtige uitdaging. Om ongewenste verrassingen te voorkomen adviseren we u uw fiscalist om advies te vragen. Het eindoordeel is aan de belastinginspecteur.